Kategóriák
Kókusztejes rizs babbal




Hozzávalók
Kókusztejes rizs babbal:













Elkészítés
Nálunk a kókusztejből sohasem elég, már minden tejszínes receptet kókusztejjel készítünk. Ez a köret, vagy főétel (mert arra is bőséges), egy tipikus "nézzük meg mi van itthon" kreáció. Egy doboz kókusztej mindig ott lapul a spájzban a paradicsomkonzervek mellett. Ez esetben még a vörös vesebab is konzerv, persze finomabb lenne friss fejtett babból. Ha úgy találjátok, hogy ez nem elég egy étkezésre, akkor kiváló pörkölthöz, rántotthúshoz, vagy bármilyen húshoz.
- Egy lábasban olíva olajon sütögesd meg a fokhagymát, a hagymát és a kakukkfüvet, és amikor a hagyma üveges lett, add hozzá a paradicsomokat, a kápia vagy más paprikát, római köményt és a szegfűborsot, és kevergetés mellett főzd 5 percig.
- Öntsd bele a kókusztejet és a rizst, forrald fel, vedd le a hőfokot és főzd fedő alatt kb. 20 percig.
- Add hozzá a babkonzervet, vagy más főtt babot, keverd meg és főzd tovább 5 percig.
- Zárd el a hőt, sózd, borsozd, és díszítsd petrezselyem levéllel, vagy koriander zölddel.
Jó étvágyat!
forrás: pickledplum.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...