Kategóriák
Curry Mie - a Maláj Curry Csirkeleves

Az alábbi konyhákra jellemző:

2-3 fő
40-45 perc
könnyű




Hozzávalók
Mie Curry Leves:
















Elkészítés
A maláj konyha több ágról befolyásolt ízvilág, kínai, indiai, ősi maláj, thai, de biztosan elfelejtettünk néhányat. Ez a leves is egy ilyen üstből származik. A tészta kínai, a curry indiai, a frissek thaföldi, stb. A lényeg az, hogy ezt a csodát itt is a Kárpát Medencében is meg tudjuk valósítani. Az összes különleges hozzávaló itt a Webáruházban megvásárolhatod. A listát (asztali gépen) a jobb oldalon találod, a mobilodon legalul.
- Hevíts olajat serpenyőben/wokban/lábasban közepesen magas hőfokra, add hozzá az aprított hagymát, a szeletelt fokhagymát, a szeletelt gyömbért és a kloffolt friss citromnádat.
- Süsd 5-6 percig, amíg minden megpuhul, a hagyma üvegesre sül.
- Keverd hozzá a Piros Curry Pasztát.
- Tekerd fel a hőt magas fokozatra, és add hozzá a csirkehúst. Addig süsd, amíg a hús opálosan fehér nem lesz. Szórd bele a Curry keveréket, a Kurkumát, öntsd hozzá a Kókusztejet, a Csirkehús levest (alaplevet kockából), a halszószt és a cukrot.
- Forrald fel és főzd 10 percig.
- Eközben főzd ki a tésztát az utasításnak megfelelően. Adagold ki a tésztát a leveses kelyhekbe.
- Kóstold meg a levest, és ha kell sózd, majd kanalazd rá a kiporciózott tésztára.
- Díszítsd mungóbab csírával, koriander zölddel, petrezselyem zölddel, és ha van, akkor nyomj egy kevés lime levet is rá. (Citrom is ugyanolyan finom lesz).
Jó étvágyat!
forrás: http://thewoksoflife.com/2017/04/curry-mee/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...