Kategóriák
Bo Kho

Az alábbi konyhákra jellemző:

8
3 óra
közepes




Hozzávalók
A MARHÁHOZ::






A PÖRKÖLT TÖBBI HOZZÁVALÓJA::





















Elkészítés
A Bo Kho egy fűszeres és ízletes vietnami marhapörkölt, amely egy rendkívül látványos tál tésztás levest eredményez. A Bho Kho egy kellemes változatosság a szokásos phohoz képest.
Elkészítés
- Először pácoljuk be a marhahúst. Keverjük össze a húst a fokhagymával, gyömbérrel, halszósszal, ötfűszerporral és barna cukorral, hogy minden darab egyenletesen bevonódjon.
- Pácoljuk 30 percig.
- Ezután hevítsünk fel 3 evőkanál olajat egy nagy fazékban erős tűzön.
- Adjuk hozzá a citromfüvet a szálakban, és hagyjuk, hogy az olajba átvegyék az ízüket 1 percig.
- Ezután adjuk hozzá az apróra aprított citromfüvet és fokhagymát. Főzzük 2 percig.
- Adjuk hozzá a hagymát, és főzzük, amíg áttetszővé válik. Ezt követően tegyük az összes marhahúst a fazékba, és minden oldalról egyenletesen pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paradicsompürét.
- Keverjük össze és főzzük fedetlenül 5 percig. Adjuk hozzá a vizet, a kókuszvizet, a csillagánizst, az őrölt fekete borsot, a chiliport, az annatto-t és a pirospaprikát.
- Hozzuk forrásba a keveréket, csökkentsük a hőt közepesre, és főzzük lefedve 1 órán át.
- Miután eltelt egy óra, adjuk hozzá a sárgarépát, a sót, a szójaszószt és a chiliszószt. Főzzük további 40 percig.
- Tálaláshoz távolítsuk el a nagy citromfüvet és az összes csillagánizsot, amit ki tudunk halászni. Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint, helyezzük tálakba, és merítsük rá a levest.
- Díszítsük friss korianderrel, thai bazsalikommal és nyers hagymával, és tálaljuk oldalán néhány lime szelettel.
Jó étvágyat!
Forrás: https://thewoksoflife.com/bo-kho-spicy-vietnamese-beef-stew/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...