Keresés

recept termék 

Főmenü

Adobo Csirke - Második Változat

Adobo Csirke - Második Változat
Személyek száma 6 fő Elkészítési idő 1 óra 15 perc Nehézség közepes

Elkészítés

Ez egy annyira finom ételköltemény, hogy tovább kellett kísérletezni, újabb és újabb recepteket kipróbálni. Ez, amit most bemutatok, egy kicsit más, mint a két évvel korábban bemutatott. Ízlés kérdése, ki hogy szereti, de az igazat megvallva, ez a verzió egy kicsit izgalmasabb, legalábbis nekem. Elkészíteni nem nehéz, ugorj neki bátran, szerintem könnyebb az elkészítése, mint a csirkepaprikásnak...

  • Mosd meg, majd töröld szárazra a csirkecombokat.
  • Ha van öntöttvas serpenyőd, vagy lábasod, akkor abban, ha nincs akkor egy normál serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes/magas hőfokra, és süsd barnára a csirkecombokat minden oldalukon.
  • Öntsd hozzá a kókusztejet, a szójaszószt, a cukornád ecetet, add hozzá az őrölt  feketeborsot, a babérlevelet, a fokhagymát és a chilit. Forrald fel, és alacsony hőfokon, fedő alatt, főzd 1 órán át. Ha kell, önts hozzá forró vizet, az elfőtt folyadék pótlására.
  • a  főzés utolsó 10 percénél emeld a hőt alatta, hogy a leve sűrűsödjön egy picit.
  • Főtt Basmati rizzsel tálald, díszítsd koriander- vagy petrezselyem zölddel.

Jó étvágyat!

forrás: http://thewoksoflife.com

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!