Kategóriák
Sütőtök darabok balzsamosan, dióval

Az alábbi konyhákra jellemző:

2-3 fő
35 perc
könnyű




Hozzávalók
Balzsamos sütőtök:









Elkészítés
A sütőtök szezonban érdemes kipróbálni sokféle elkészítési módot. Először persze az édesekre gondolok, de nagyon kellemes meglepetés ér, ha a sósakat is kipróbálom. Ez a fogás önmagában is egy finom egytálétel, de ha valaki kevesli, akkor köretként, csípősre sütött csirkecombokhoz pl. nagyon ott van. Arról nem is beszélve, hogy egészséges és olcsó.
- Pucold meg és vágd össze a sütőtököt kockákra.
- Hevíts fel olajat egy serpenyőben, pörköld meg a római köményt és a száraz chili (erős) paprikát, és amikor a római kömény sistereg, mocorog, a száraz paprikahüvely sötétebbre fordul, add hozzá a sütőtök darabokat, és sózd meg.
- Süsd magas hőfokon mindaddig, amíg a sütőtök darabok barnulni nem kezdenek minden oldalukon, állandó kevergetés mellett természetesen.
- Öntsd rá a balzsamecet krémet, a tört borsot, a diódarabkákat, egy kis vizet, ha kell, és vedd le a hőt közepesre.
- Süsd, állandó kevergetés mellett, amíg a sütőtök teljesen átsül, állandóan felkaparva a serpenyő aljáról az odaragadt részeket.
- Díszítsd zöld fűszernövénnyel, a zöld turbolya kiváló, de a petrezselyem vagy a koriander zöldje is finom hozzá.
Jó étvágyat!
forrás: www.ecurry.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...