Kategóriák
Earl Grey Tiramisu - Tiramisu másképp



Hozzávalók
Earl Grey koncentrátum:




Mascarpone krém:









Elkészítés
Nincs, aki ne ismerné a klasszikus kávés Tiramisut, és a kísérletező kedvűknek most mutatok egy más ízesítésű Tiramisut. Az, aki szereti az Earl Grey teát szűrcsölgetni, annak ez nagyszerű ajánlat. Képzeljük el az Earl Grey kifinomult, lélekmelengető ízével a kedvenc olasz desszertünket. Nos? Lássunk neki?
- Készítsük el az Earl Grey tea koncentrátumot: egy hőálló edényben, majdnem forrásban lévő, 3 dl vízbe áztassuk a 3 db filteres Earl Grey teát. Hagyjuk ázni 5-7 percig, hogy jó erős, sötét színű tea váljon belőle! Távolítsd el a kiázott teafiltereket, és öntsd hozzá a tejszínt és a cukrot.
- Készítsd el a Mascarpone krémet: mixergépben vagy kézi botmixerrel vegyítsd össze a mascarpone krémsajtot, a tojássárgáját, a választott likőrt, vagy szeszt, az elkészített tea kivonatot, a tejszínt és egy kis sót. Mixereld géppel 2-3 percig, könnyűre, habosra, levegősre.
- Építsd össze a Tiramisut: áztasd be a Babapiskótákat a tea kivonatba, majd kenj egy kis adag krémet az üvegtepsi aljára, és helyezd az áztatott piskótákat szép sorban a krémre. Kenj még egy réteg mascarpone krémet a piskótákra, hogy teljesen fedje be, és ismételd meg a folyamatot még egyszer, ekkorra tele lesz a tepsi, úgyhogy a befejező réteg mascarpone krémet szépre simítsd el, és szitálj a tetejére kakaóport.
Jó étvágyat!
forrás: http://www.acozykitchen.com/earl-grey-tiramisu/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés