Kategóriák
Csalános Gnocchi

Az alábbi konyhákra jellemző:

4-6 fő
60 perc
közepes




Hozzávalók
Gnocchi:





Sajtszósz:










Elkészítés
Végre eljött a csalán ideje. Gyorsan ki a ház mögé, és a zsenge friss hajtásokat lecsipkedni, persze kesztyűben. A sok féle elkészítési módok közül ez a fantasztikus GNOCCHI a kedvencünk. Készítünk még csalánlevest főtt tojással is, de az egy másik recept.
Hogyan készítsd el?
- A friss csalánleveleket, de csakis a leveleket, megmossuk, (kesztyűben) és forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Ez a víz lehet a krumpli főzővize, nagyon sok értékes nyomelem van benne. A krumplit kockákra vágva puhára főzzük. A csalánleveleket összeturmixoljuk pépesre.
- A krumplit présen átnyomjuk, és belekeverjük a csalánpépet. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beleverjük a tojásokat, sózzuk, lassan adagolva hozzágyúrjuk a lisztet. Amikor a tészta formázható állagú, lisztezett felületen rudakat formálunk belőle, és 1 cm-es ferde nudlikat vágunk belőle.
- Lobogó vízbe dobjuk, és amikor a tetejére mind feljött el is készült, leszűrjük.
- A szószt egy serpenyőben készítjük, a tejszínt felmelegítjük, a sajttal sűrítjük, bors, só, kurkuma kerül bele, én só helyett sokszor szójaszószt használok, és kevergetve majdnem forrásig melegítjük.
- A gnocchi adagokat tányérra szedjük, és leöntjük a sajtszósszal, a tetejére rózsaborsot, petrezselymet szórunk, és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...