Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Csalános Gnocchi

Csalános Gnocchi
Az alábbi konyhákra jellemző:
Olaszország
Személyek száma 4-6 fő Elkészítési idő 60 perc Nehézség közepes

Hozzávalók

Gnocchi:

1 kg burgonya
2 db tojás
1/2 kg liszt
Jó nagy csokor csalán (ha nincs spenót is kitűnő)
1 teáskanál só, vagy himalájai só

Sajtszósz:

4 dl főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma, vagy
1 evőkanál fokhagymapor
2-3 evőkanál reszelt parmesan sajt
2 dl tejföl
1 csipetnyi só
1 csipetnyi őrölt feketebors
1 evőkanál kurkuma
1 csipetnyi chili pehely
1 csipetnyi rózsbors

Elkészítés

Végre eljött a csalán ideje. Gyorsan ki a ház mögé, és a zsenge friss hajtásokat lecsipkedni, persze kesztyűben. A sok féle elkészítési módok közül ez a fantasztikus GNOCCHI a kedvencünk. Készítünk még csalánlevest főtt tojással is, de az egy másik recept. 

Hogyan készítsd el?

  • A friss csalánleveleket, de csakis a leveleket,  megmossuk, (kesztyűben) és forró vízbe dobjuk 1-2 percre. Ez a víz lehet a krumpli főzővize, nagyon sok értékes nyomelem van benne. A krumplit kockákra vágva puhára főzzük. A csalánleveleket összeturmixoljuk  pépesre.
  • A krumplit présen átnyomjuk, és belekeverjük a csalánpépet. Hagyjuk egy kicsit kihűlni, majd beleverjük a tojásokat, sózzuk, lassan adagolva hozzágyúrjuk a lisztet. Amikor a tészta formázható állagú, lisztezett felületen rudakat formálunk belőle, és 1 cm-es ferde nudlikat vágunk belőle.
  • Lobogó vízbe dobjuk, és amikor a tetejére mind feljött el is készült, leszűrjük.
  • A szószt egy serpenyőben készítjük, a tejszínt felmelegítjük, a sajttal sűrítjük, bors, só, kurkuma kerül bele, én só helyett sokszor szójaszószt használok, és kevergetve majdnem forrásig melegítjük.
  • A gnocchi adagokat tányérra szedjük, és leöntjük a sajtszósszal, a tetejére rózsaborsot, petrezselymet szórunk,  és tálaljuk.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!