Kategóriák
Cacciatore Csirke - az Olasz Csirkepaprikás




Hozzávalók
Cacciatore Csirke:

















Elkészítés
Ha egyszer valami újfajta, de mégis ismerős ízekre vágysz, csirkepaprikás témában, akkor ez az olasz recept a megoldás. A legnagyobb különbség talán az, hogy őrölt fűszerpaprika helyett paradicsomot használnak, mert ettől igazán olasz. Érdemes kipróbálni, megszeretni.
- A csirkehúst sózd és borsozd meg
- Olajon dinsztelj egy apróra vágott fej hagymát üvegesre, a vége felé dobd hozzá a fokhagymát is, hogy ne égjen meg. Kevergetve dinszteld tovább még fél percig.
- Dobd bele a csíkokra vágott vastaghúsú paprikákat, a karikára vágott sárgarépát, a félbevágott champion gombákat és főzd 5 percig, amíg a zöldségek puhulni kezdenek, és egy kis levet is eresztenek. Szórd meg szárított, vagy friss Oregano-val.
- Amíg a zöldségeket párolod, egy serpenyőben olajon süsd a csirkehúst aranybarnára minden oldalán, körbeforgatva.
- A kérgesre sütött csirkehúst tedd a lábasba, a zöldségekre, öntsd rá a bort, főzd rotyogva 5-6 percig, hogy sűrűsödjön a leve alatta, majd kanalazd hozzá a paradicsom pürét, dobd hozzá a félbevágott paradicsomokat, az összetört paradicsomokat és a chili pelyheket. Végül add hozzá a friss kakukkfű szálakat is.
- Sózd borsozd ízlés szerint. Hagyd lassú tűzön főni, amíg a csirkehús olyan puha és omlós lesz, hogy szinte leesik a csontról. 30-40 perc elég szokott lenni. Az utolsó 10 percben add hozzá a magozott fekete Olíva bogyókat is.
- Tálald úgy mint a csikepaprikást, rizzsel, tésztával, krumplival vagy csak kenyérrel és friss tavaszi salátával. A kiporciózott adagokat szórd meg frissen aprított petrezselyemmel és bazsalikommal.
Megjegyzés: Sütőben is el lehet készíteni, ha a lassú tűzön főzés helyett fedővel a tetején beteszed a 190 C-re előmelegített sütőbe 50 percre. Ekkor vedd le a fedőt és hagyd a meleg sütőben még 20 percig, hogy sűrűsödjön a leve, szaftja.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...