Kategóriák
Tahinis Lencsefőzelék Római köménnyel

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
1 óra
közepes







Hozzávalók
Lencsefőzelék:














Tahini:






Elkészítés
A lencse finom, a lencse egészséges, a lencse úgy jó, ha megfelelően ízesítjük. És akkor nagyon finom. Nálunk, a téli időszakban rajta van a heti menün, és ez az arabos most a favorit variáció. Szomorú, hogy a magyarok nagy része csak szilveszterkor eszik lencsét, és akkor is csak a babonára hivatkozva. Mi azért esszük, mert, ha fantáziával van elkészítve, nagyon finom. Ez egy arab ihletésű izgalmas főzelék.
- Kávédarálóban őröld meg a szezámmagot, majd egy tálba öntve add hozzá a zúzott fokhagymát, az olíva olajat, a sót, a vizet, és botmixer segítségével krémes állagúra turmixold. Citromlével ízesítsd.
- Főzd meg a lencsét, kb. 30 perc alatt, alacsony hőfokon megfől puhára. Kövesd az útmutatót a csomagoláson, mert kölönböző fajtájú lencsék, különböző idő alatt puhulnak meg. Szűrd le és tedd félre.
- Egy lábasban olvassz vajat, és öntsd rá az olíva olajat. Süsd a fokhagymát és a római köményt egy percig, közepes hőfokon.
- Öntsd bele az aprított paradicsomot, (konzerv is jó), és a szárított koriander levelet, majd a lencsét. Keverve főzd egy percig.
- Öntsd hozzá a tahinit, a citromlevet, a sót, és az őrölt feketeborsot. Főzd finoman, néha megkeverve öt percig.
- Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá vizet.
- Tálald forrón, tedd rá a hagyma karikákat, szórd meg szárított koriander levéllel. A főtt tojást helyezd mellé a tányérra és öntözd meg egy pár csepp szezámolajjal és egy csipetnyi füstölt fűszerpaprikával, vagy Sumach fűszerrel. Fogyaszd kenyérrel, ha eredeti élményre vágysz, akkor pita kenyérrel.
Jó étvágyat!
forrás: http://theviewfromgreatisland.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...