Kategóriák
Marokkói Sárgarépa Csicseriborsó Saláta

Az alábbi konyhákra jellemző:

4-6 fő
20 perc +1 óra
könnyű




Hozzávalók
Fűszerkeverék:






Saláta:




Salátaöntet:





Elkészítés
Használjuk ki az évszakok adta finom, kerti finomságokat, és együnk minél több salátát, zöldséget. De hogy tartalmas is legyen az a saláta, tele szoktuk tömni sajttal, sonkával, majonézzel. Nos, ezt most ne tegyük, tömjük tele egészséges csicseriborsóval, mert abban is benne van a tápérték, a fehérje.
- Készítsd el a fűszerkeveréket. Keverd össze a hozzávalókat (római kömény, őrölt gyömbér, koriander, fahéj, paprika, só) egy tálban, és tedd félre.
- Egy nagyobb tálban keverd össze a saláta hozzávalókat, a sárgarépát, a csicseriborsót, az uborkát és a lila hagymát.
- Öntetnek verj fel olíva olajat, préselt fokhagymát, balzsamecetet, citromlevet és egy kis mézet. Kóstold, és ha egyensúlyozni szeretnéd, add hozzá a szerinted hiányzó hozzávalóból.
- A saláta összeállítása: a saláta mixre szórj a fűszerkeverékből. Öntsd rá az öntetet, szórd rá a petrezselymet, és keverd jól össze.
- Sózd, borsozd ízlésed szerint. Tálalás előtt, a legjobb ízekért, tedd hűtőbe legalább 1-2 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Jó átvágyat!
forrás: http://hipfoodiemom.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...