Kategóriák
Marokkói Csicseriborsó Leves

Az alábbi konyhákra jellemző:

4 fő
1 óra
könnyű




Hozzávalók
Csicseriborsó leves:















Elkészítés
Szeretnék progagálni olyan gabonaféléket, amelyek az elmúlt évszázadban háttérbe szorultak, csicseriborsó, hajdina, köles, stb. Az arab konyhák ezeket a gabonákat nem felejtették el, szemben a mi búza központú étkezésünkkel szemben. Úgyhogy fedezzük fel újra ezeket a csodálatos, egészséges gabonákat, és ne kelljen a sok jó ásványi anyagokat kiegészítő tablettákkal pótolnunk, térjünk vissza oda ahonnan jöttünk, az őseink konyhájába, étkezzünk egésszégesen, és érezzük jobban magunkat.
- Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, közepes hőfokon. Dobd bele a hagymát, a fokhagymát és dinszteld 5 percig, üvegesre. Keverd bele a sáfrányt, a chilit, a fahéjrudat, a koriandert és a római köményt, és kevergetve főzd 2-3 percig,.
- Add hozzá a paradicsomot, a levével együtt, a csirkehús levest, a kockázott sütőtököt, a kockázott krumplit, és forrald fel. Sózd lehetőleg egészséges sóval, pl. Himalájaival.
- Vedd le a hőfokot, és hagyd rotyogni 30 percig, míg a sütőtök és a krumpli megpuhul.
- Keverd bele a durván összevagdalt kelkáposztát, a csicseriborsó konzervet, és főzd tovább 5 percig, hogy a csicseriborsó jól átforrósodjon, és a kelkáposzta megpuhul.
- Díszítsd friss koriander vagy petrezselyem zölddel.
Jó étvágyat!
forrás: foodiecrush.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...