Kategóriák
Hummusz - a zseniális arab









Hozzávalók
Hummusz:










Tahini:






Elkészítés
A Hummusz a bizonyíték arra, hogy a legegyszerűbb dolgokból is lehet valami fantasztikusan ízletes fogásokat készíteni. Nem sok kell hozzá, egy-pár hozzávaló és egy turmixgép. De amikor kész, csak mártogatni, tunkolni kell a választott hozzávalót, legyen az friss kenyér, ropogós zöldség nyersen, vagy köret egy húsételhez. Minden Észak-Afrikai konyhában alapvető élelmiszer, tápláló, egészséges. Szendvicsekben vaj helyettesítő, és milyen finom, csak meg kell kenni a kenyérszeletet rátenni a többi hozzávalót, felvágottat, paradicsomot, paprikát, és már pakolható is uzsonnára a gyereknek. Ne lepődjetek meg az egysoros "Így készítsd" rész miatt.
- Tégy minden hozzávalót a turmixgépbe, adj neki fordulatot, amíg selymes krémet nem kapsz. Kóstold, addj hozzá Sriracha szószt, ha csípősebbre akarod, sózd, ha nem elég sós. Az egyszerűség kedvéért, Tahini helyett, adj hozzá kávédarálóban megőrölt, enyhén pörkölt szezámmagot, úgy 4 evőkanálnyit.
- Tahini készítése: kávédarálóban őröld meg az enyhén pörkölt szezámmagot, egy tálban keverd hozzá a fokhagymapürét, az olíva olajat, a sót. és a vizet, és botmixerrel dolgozd krémes állagúra, citromlével ízesítsd.
Jó étvágyat!
forrás:gimmesomoven.com, jamieoliver.com
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Keresés