Kategóriák
Spagetti Bolognese - Kínai Csavarral
4 fő
20 perc
könnyű
Hozzávalók
Kínai Spagetti Bolognese:
250 g jó fajta Spagettisó
1 ek olaj
400 g darált hús, tetszőleges (marha, sertés, pulykamell)
1 közepes Vöröshagyma, finomra aprítva
2 gerezd Fokhagyma, préselve vagy finomra szeletelve
4 dl Csirkehús leves (kockából is jó lesz)
3 ek Osztriga Szósz
2 ek Világos Szójaszósz
1/2 ek Sötét Szójaszósz
1 tk Szezámolaj
csipetnyi őrölt Fehérbors
2 dl mélyhűtött, vagy friss zöldborsó
2 csapott ek Kukorica Keményítő, ugyanennyi hidegvízbe keverve
Elkészítés
Mi magyarok is szeretünk "megmagyarosítani" különféle idegen fogásokat, kisebb-nagyobb sikerrel. Ez az Olasz-Kínai Fúzió viszont egy igen jól sikerült szülemény, a gyerekek szerint legalábbis, úgyhogy, ha meg akarod nyerni az ifjakat magadnak, akkor ezt készítsd nekik. Igaz, nem 15 perc alatt készül el, de majdnem, 20 perc alatt el lehet készíteni.
- Főzd meg a Spagettit sós vízben, az utasításoknak megfelelően, de főzd kb. 1 perccel kevesebb ideig, hogy a befejezés már a szósszal együtt legyen. Próbáld úgy időzíteni a szósz elkészítését, hogy a spagetti mehessen egyből a szószba. Eközben készítsd el a szószt.
- Hevíts 1 ek olajat magas hőfokra egy Serpenyőben vagy Wokban. Öntsd bele a darált húst, süsd addig, míg egy kicsit barna nem lesz, közben spatulával törd szét ha darabokba összeállt.
- Dodb bele a hagymát, a Fokhagymát, tekerd le a hőt közepesre. Süsd addig, míg a hagyma üveges lesz, majd öntsd hozzá a csirkehús levest (kockából is finom lesz).
- Forrald fel, majd csökkentsd a hőt alatta, hogy csak finoman rotyogjon. Add hozzá az Osztriga Szószt, a Sötét és a Világos Szójaszószt, a Szezámolajat és a Fehérborsot. Fedd le és hagyd 10 percig lassan rotyogni.
- Vedd le a fedőt, öntsd hozzá a Zöldborsót, kevergetve főzd egy percig.
- A hidegvízbe kevert Kukorica Keményítőt is öntsd hozzá, állandó keverés mellett. Ha állni hagytad a keményítő keveréket, akkor leüllepszik, keverd fel a hozzáadás elött. A szósz szépen besűrűsödik, mázat hagyva a kanálon.
- Eközben, ha jól időzítettél, a spagetti pont kifőtt, szűrd le és már mehet is a szószba. Ha sűrűnek találod a szószt, önt egy kis tésztalevet hozzá, ha túl hígnak, akkor önts egy kis keményítő keveréket hozzá. Keverd az egészet jól össze, és tálald.
Jó étvágyat!
forrás: https://thewoksoflife.com/2015/12/chinese-spaghetti-bolognese/
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...