Kategóriák
Nasi Goreng - az Indonéz Sült Rizs
Az alábbi konyhákra jellemző:
4 fő 15 perc könnyű
4 fő 15 perc könnyű
Hozzávalók
Nasi Goreng:
1 tasak Nasi Goreng AHG Fűszerpaszta2-3 evőkanál olaj
250 g Garnélarák, nagyméretű
2 db felvert tojás
1 db tojás tükörtojásra sütve
600 g főtt rizs (3 dl nyers rizs főzve)
2 paradicsom apróra vágva
1 db zöld vagy piros friss chilipaprika
petrezselyem vagy koriander zöldje díszítésnek
Elkészítés
A Nasi Goreng szó szerint azt jelenti, hogy Sült Rizs. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. 2011-ben, egy internetes szavazáson a második helyen végzett, a Világ Legízletesebb Ételei versenyen. Minden népnek van olyan fogása, amely a maradékok felhasználását szorgalmazza, nos, ez az Indonézeknél a túl sok főtt rizs, és ennek az újrahasznosításáról szól, mint Nasi Goreng. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig, hogy nagyon finom.
- Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele a Garnéla Rákokat. Süsd 2-3 percig, állandó kevergetés mellett. Add hozzá a karikázott újhagyma fehér részeit.
- A Garnélákat/hagymát húzd a Wok oldalára, öntsd bele a felvert tojást, és süsd 1 percig. Add hozzá a főtt rizst és a Nasi Goreng Fűszerpasztát. Kevergetve süsd 3 percig.
- Dobd hozzá a paradicsomot, és állandó keverés mellett süsd/főzd még 1 percig.
- Még egy kis olajjal süsd meg a harmadik tojást tükörtojásnak.
- Díszítsd a tükörtojással, újhagymával, finomra szeletelt piros/zöld csípős chilivel, petrezselyemzölddel, és tálald.
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...