Kategóriák
Mie Goreng - Indonéz Sült Tészta

Az alábbi konyhákra jellemző:

3 fő
15 perc
könnyű





Hozzávalók
Mie Goreng:










Elkészítés
A Mie Goreng (Mee Goreng, Mi Goreng, Bami Goreng) szó szerint azt jelenti, hogy Sült Tészta. Az Indonéz és a Maláj konyha jellegzetes fogása. Elkészíteni gyors és egyszerű, ez is a népszerűségének az egyik titka, a másik pedig az, hogy ízletes, fűszeres, gyakran csípős fogás. Készítik garnéla rákkal, csirkehússal, sertéshússal, de marhahússal is. A lehetséges hozzávalók listája hosszú: saláta, kelkáposzta, kínai kel, fehér- vagy lila káposzta, spenót, zöldbab, zöldborsó, paradicsom, hagyma, fokhagyma, tojás, és még sorolhatnám. A lényeg az, hogy ami otthon van, az mehet bele.
Elkészítési javaslat:
- Hevíts olajat egy Serpenyőben, vagy Wokban közepes-magas hőfokon, és dobd bele az aprított hagymát, és dinszteld készre. Add hozzá a választott fő hozzávalót, garnélát, csirkehúst vagy más csíkokra vágott húst. Süsd 2 percig
- Add hozzá a kifőzött tésztát és a Mie Goreng Fűszerpasztát. Ha rizstésztát használsz, akkor azt forró vízben áztatni kell 1-2 percig csupán. Alaposan kevergetve süsd 2 percig.
- Külön serpenyőben süsd meg a tojásokat rántottának, majd add hozzá a Mie Goreng-hez. Keverd jól össze, add hozzá a paradicsomot is, és süsd még egy percig. Tálald melegen, zölddel díszítve (koriander- vagy petrezselyem zöldje, újhagyma karikák, stb).
Jó étvágyat!
Receptek, amelyek érdekelhetnek:
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés
Loading...
Loading...