Keresés

recept termék 

Főmenü

Gőzölt kagylók Thai Citromnád Főzetben

Gőzölt kagylók Thai Citromnád Főzetben
Személyek száma 2 fő Elkészítési idő 15 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Thai Citromnád Kagyló:

15-20 friss kagyló, tetszés szerinti
2-3 szál Thai Citromnád, kloffolva
1 maréknyi Bazsalikom, friss, ha lehet Thai
2-3 friss Kaffir Lime levél, aprítva
4-5 db Thai Madárszem Chili, szárított
4 dl Csirkehús leves, Alaplé

Elkészítés

Van egy menő étterem Los Angelesben, Jitlada, akik híresek a minden szabályt felrúgó újításaikról. Na nem minden kísérletük siker, de van köztük olyan, amire eddig nem gondoltál. Gondoltak egyet és a Csendes óceáni kagylóikat merész, meghatározó Thai citromnád főzetben készítették el. Na ez siker lett. Íme:

  • Keféld, dörzsöld tisztára a kagylókat, ha szakálla van, vágd le, húzd ki. A kinyílt, nem teljesen zárt kagylókat válaszd ki, és dobd ki, ezek nem fogyaszthatók.
  • Egy mélyebb serpenyőben, közepes hőfokon melegítsd fel a csirkehús levest/alaplevet (kockából is megteszi), dobd bele friss, zúzott thaiföldi citromnádat, a friss bazsalikomot, a friss kaffir lime leveleket, a frissen reszelt gyömbért/galangált, valamint a szárított thai madárszem chiliket.
  • Amikor felforrt, öntsd bele a kagylókat, tégy rá fedőt. Csökkentsd a hőt közepesre, és gőzöld mindaddig, míg az összes kagyló szépen kinyílt. Ennek nem kell tovább tartania, mint 3-4 perc.
  • Vedd le a tűzhelyről, és tálald azonnal.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!