Keresés

recept termék 

Főmenü

Édes Savanyú Kantoni Csirke

Édes Savanyú Kantoni Csirke
Az alábbi konyhákra jellemző:
Kína
Személyek száma 4 fő Elkészítési idő 15 perc Nehézség könnyű

Hozzávalók

Kantoni Édes Savanyú Csirke:

1 tasak Kantoni Édes-Savanyú Stir Fry Fűszerpaszta
350 g csontozott csirkehús, kockázva
2 evőkanál kukorica keményítő
60 g friss paprika aprítva
1 db vörös- vagy lila hagyma
6-8 db bébi kukorica, konzervből
2 szelet ananászkarika, aprítva
1 nagy csipetnyi mungóbab csíra
100 g bambuszrügy
100 g bambuszrügy
3-4 evőkanál növényi olaj

Elkészítés

Egy klasszikus kínai éttermi fogás, ami 15 perc alatt elkészíthető.

  • Szórd meg  a csirkehúsdarabokat kukoricakeményítővel minden oldalukon, majd olajban süsd ki ezeket. Tedd félre.
  • Keverd az egész Kantoni Édes-Savanyú Fűszerpaszta tasak tartalmát 1-1,5 dl az nananászokról leöntött lével, forrald fel, és forrald 2 percig alacsony hőfokon, rotyogtatva.
  • Adj hozzá darabolt zöldségeket, piros kápa/kaliforniai paprikát, zöld paprikát, durvára vágott lilahagymát, bébikukoricát, mungóbab csírát, bambuszrügyet, tetszés szerint. Főzd 3 percig.
  • Add hozzá a félretett sült húst, keverd jól össze és tálald rizzsel.

Jó étvágyat!

Loading...
Kérdezz minket! Kérdezz minket!