Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Vadouvan keverék   
Vegeta fűszerkeverék   
Vegyes Miso - Awase Mizo   
Vermicelli   
Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)   
Vinaigrette öntet   
Vindaloo Curry   
Voatsiperifery bors, Dzsungelbors   
Vörös Miso, Piros Mizo   
Vörös Tengeri Só   
Vörösrizs    


Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)

Az effajta borivási szokás az antik világból származik. A szó „Glögg”, „Glühwein”, a forró szóból ered, régen arra használták ezt a fűszerezést, hogy a gyenge minőségű bort feljavítsák vele, de tulajdonítottak neki gyógyító erőt is. Ma már egy karácsonyi szokássá érett a nyugati világ- ban. A használt fűszerek (egész, nem darált) lehetnek: fahéj, szegfű- szeg, kardamom, gyömbér, csillagánizs. Sok helyen szokás mandarin-, narancshéjat is belefőzni, és hámozott mandulával kínálni.

Felhasználási javaslat: Vörös- és fehérborból készült, meleg karácsonyi/téli italhoz.

Hol használják?: Franciaország, Svájc, Belgium

Kérdezz minket! Kérdezz minket!