Lexikon
Vegeta fűszerkeverék
Vegyes Miso - Awase Mizo
Vermicelli
Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)
Vinaigrette öntet
Vindaloo Curry
Voatsiperifery bors, Dzsungelbors
Vörös Miso, Piros Mizo
Vörös Tengeri Só
Vörösrizs
Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)
Az effajta borivási szokás az antik világból származik. A szó „Glögg”, „Glühwein”, a forró szóból ered, régen arra használták ezt a fűszerezést, hogy a gyenge minőségű bort feljavítsák vele, de tulajdonítottak neki gyógyító erőt is. Ma már egy karácsonyi szokássá érett a nyugati világ- ban. A használt fűszerek (egész, nem darált) lehetnek: fahéj, szegfű- szeg, kardamom, gyömbér, csillagánizs. Sok helyen szokás mandarin-, narancshéjat is belefőzni, és hámozott mandulával kínálni.
Felhasználási javaslat: Vörös- és fehérborból készült, meleg karácsonyi/téli italhoz.
Hol használják?: Franciaország, Svájc, Belgium
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés