Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Vadouvan keverék   
Vegeta fűszerkeverék   
Vegyes Miso - Awase Mizo   
Vermicelli   
Vin Chaud Fűszerkeverék (Forralt Bor, Franciaország)   
Vinaigrette öntet   
Vindaloo Curry   
Voatsiperifery bors, Dzsungelbors   
Vörös Miso, Piros Mizo   
Vörös Tengeri Só   
Vörösrizs    


Vegeta fűszerkeverék

A Vegeta 1959-ben született, mint termék, és azonnal nagyon nép- szerű lett, főleg a hiánygazdaságokban, mint Magyarország. Mást nem is lehetett kapni az üzletekben, ezért beette magát a magyar háziasszonyok mindennapi ízesítési szokásaiba. A kezdetektől fogva ma már sok minden változott, pl. sótartalma nem olyan magas, de még mindig jelentős, és nem ízfokozó mentes (!). Az egyetlen egészséges tartalma a szárított zöldségfélék, és ma már számos olyan termék található a piacon, amelyek mindezt kínálják de ízfokozó és só nélkül.

Felhasználási javaslat: A magyar konyhában szinte mindenre használják, levesek, főzeléket, húsos, főtt ételek ízesítésére.

Hol használják?: Kelet-Európa

Kérdezz minket! Kérdezz minket!