Lexikon
Tabil fűszerkeverék
Taco
Tamari Szójaszósz
Tandoori Masala fűszerkeverék
Tea Masala keverék
Tellicherry Bors
Tempero Baiano keverék
Tempura
Tex-Mex keverék
Thai 7-fűszer keverék
Thai Dragon Chili
Thai Gyömbér
Tikka Masala Fűszerkeverék
Tökmagolaj
Tom Kha Kai - Kókusztejes Csirke Leves
Tom Yum Goong - Csípős Thai Garnéla Leves
Tom Yum leves
Tonkabab
Tsire fűszerkeverék
Tunéziai Ötfűszer Fűszerkeverék
Tzatziki Fűszerkeverék
Tamari Szójaszósz
A Tamari Szójaszósznak az előállítási folyamata más, mint a többi, pl. a Shoyu szójaszószé. Ezt nem erjesztik hordókban, ez a Miso gyártásának a mellékterméke, ezt a levet izzadja ki a sajtszerű Miso. Ehhez a szójaszószhoz nem, vagy csak nagyon kicsi pörkölt búzalisztet adnak a gyártás folyamán. A Tamari szójaszószt gluténmentesre is készíthetik.
Miben különbözik a többi szójaszósztól még?
-Csak Japánra jellemző ez a készítési eljárás
-Sötétebb a színe, különleges az íze
-Egyensúlyozottab, kevesebb sótartalommal, értékes mártogató szósz
Felhasználása: mindenhol, ahol más szójaszószt használnánk. Az íze teljes, zamatos, Umami ízekkel teli, kicsit sűrűbb, nem annyira sós, mint a világos szójaszószok.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés