Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sambal

Csípős szósz, tipikusan zúzott chili paprikából, garnéla rákpasztából, halszószból, fokhagymából, gyömbérből, salottahagymából, pálmacukorból, rizsecetből készítik, de egy-egy különleges hozzávaló még belekerülhet, országtól, tájegységtől függően. Maga a szó Sambal Japán eredetű, de manapság az Indonéz, Maláj, Sri Lankai, Szingapúri konyhával azonosuló kifejezés. A legtöbbször ezt az előre elkészített csípős szószt alapanyagnak, hozzávalónak használják a készülő ételben, de utólag is keverik az ételhez.

A Sambal ugyanakkor kész étel is lehet, mint pl. a Sambal Udang, ami egy csípős, lecsós garnéla rák étel, sok-sok más, több száz Sambal receptekkel együtt.

Felhasználási javaslat: mindennapi ízesítőnek, tésztás ételekbe, levesekbe, pörköltekbe, ragukba, sűlt húsokhoz, főtt rizshez és főtt tojáshoz, de szendvicsekre is kenhetjük a feltét alá.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!