Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sárga Curry keverék, Thai

A Thai Sárga Curry, a “kaeng kari”, egyike a három nagy thai curry keveréknek. Thaiföldön általános a használata, de még a nyugati éttermek is szívesen használják. Nem keverendő össze az indiai curry-kel, habár azok is sárgák, de tartalmilag jelentősen eltérnek a thai curry-től, még használatában is, mert nemcsak kókusztejet, de kókuszkrémet is használnak a thai curry ételek elkészítésekor, ezáltal sokkal selymesebb, krémesebb lesz a kész étel. A thai curry tartalmaz: római köményt, kurkumát, görögszéna magot, fokhagymát, sót, babérlevelet, thai citromnádat, cayenne borsot, gyömbért, szerecsendió virágot, fahéjat, pálma cukrot, galangál gyökeret, chilit és garnélapasztát.

Felhasználási javaslat: Thai ihletésű fogások, csirkecurry, halcurry, kacsa, zöldséges curryk, garnélará curryk készítéséhez.

Hol használják?: Thaiföld

Kérdezz minket! Kérdezz minket!