Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Svanuni Marili keverék
Az észak grúz hegyvidék Svaneti után kapta az elnevezését, azt jelenti “Svaneti só”. Főleg asztali fűszerezésként használják, mert sótartalma magas. A sót ízesítik fokhagymával, korianderrel, chilivel, római köménnyel, szárított zöldfűszerekkel, pl. petrezselyem, kakukkfű, zsálya, tárkony, rozmaring, kapor, görögszéna, stb. Ha paradicsomos szósszal és olíva olajjal keverjük, egy Adjika nevű, Ukrajnában és dél-Oroszországban is használatos szószt kapunk. Sokszor tévesen bulgárnak vagy orosznak vélik ezt a keveréket.
Felhasználási javaslat: Asztali fűszerként ételek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok, zöldségek fűszerezésére, sózására. Az Adjika-t pedig mártogató szósznak.
Hol használják?: Grúzia, vagy Georgia
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés