Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Svanuni Marili keverék

Az észak grúz hegyvidék Svaneti után kapta az elnevezését, azt jelenti “Svaneti só”. Főleg asztali fűszerezésként használják, mert sótartalma magas. A sót ízesítik fokhagymával, korianderrel, chilivel, római köménnyel, szárított zöldfűszerekkel, pl. petrezselyem, kakukkfű, zsálya, tárkony, rozmaring, kapor, görögszéna, stb. Ha paradicsomos szósszal és olíva olajjal keverjük, egy Adjika nevű, Ukrajnában és dél-Oroszországban is használatos szószt kapunk. Sokszor tévesen bulgárnak vagy orosznak vélik ezt a keveréket.

Felhasználási javaslat: Asztali fűszerként ételek, szendvicsek, sültek, grillezett húsok, zöldségek fűszerezésére, sózására. Az Adjika-t pedig mártogató szósznak.

Hol használják?: Grúzia, vagy Georgia

Kérdezz minket! Kérdezz minket!