Lexikon
Salsa Comun fűszerkeverék
Sambal
Sambal Oelek fűszerkeverék
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek
Sárga Curry keverék, Thai
Sazón fűszerkeverék
Scoville Skála
Sea bream
Sel Épice keverék
Sel Gris - Tengeri Szürke Só
Serundeng fűszerkeverék
Shahi Jeera - Feketekömény
Shakshuka fűszerkeverék
Sharena Sol keverék
Shichimi Togarashi fűszerkeverék
Shirataki tészta
Shirataki tészta (Japán)
Shiro Miso - Fehér Miso
Shoyu szójaszósz
SHU érték
Soba tészta (Japán)
Somen tészta (Japán)
Sriracha Szósz
Stir Fry
Svanuni Marili keverék
Szingapúr Curry keverék
Szőlőmag olaj
Szingapúr Curry keverék
Szingapúr az évszázadok óta használt legfontosabb Távol-Keleti tengeri útvonal torkában fekszik. Megfordult itt kínai, maláj, tamil, indiai, európai és thaiföldi tengerészek, kereskedők egyaránt. Mind hozzátette a saját fűszerezési szokásait a helyi konyhához, ez alakítot- ta a vidékre jellemző fúziós konyhaművészetet. Az alapanyagok lehetnek: chili, római kömény, koriander, édeskömény, feketebors, fahéj, kardamom, szegfűszeg, kurkuma, szercsendió, ánizs vagy csillagánizs, gyömbér, fehérbors, görögszéna mag, szegfűbors, citromhéj, stb.
Felhasználási javaslat: Stir-Fry (Wok) tésztaétalekben, tengeri herkentyűk fűszerezésére. Hús- sok sütés előtti dörzsfűszerezésére, csirke curry-k, rizsételek, grillezett rákok ízesítésére kiváló.
Hol használják?: Szingapúr, Malájzia
hírlevél feliratkozás
Keresés