Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sambar, Sambhar fűszerkeverékek

A Sambar Dél-India leggyakrabban használt fűszerkeveréke. Maga a név az ételcsoportot is jelenti, amit ezzel a fűszerkeverékkel készítenek. Az eredete vitatott, "Sambaru padartha" azt jelenti, hogy fűszerkeverék, de van aki azt állítja, hogy egy Sambhaji nevű ural- kodó tiszteletére nevezték el az alkalomra felszolgált ételt, és az ehhez használz fűszerkeveréket. Használatos benne curry levelek, koriander, római kömény, görögszéna mag, feketebors, chili, mus- tármag, kurkuma, asafoetida, amchoor, néha fahéj és feketesó.

Felhasználási javaslat: Szinte mindent fűszereznek vele, főtt rizst, lencseételeket, babételeket, sőt nagyon finom csirkeételekhez, főleg sült szárnyasokhoz, de olajban sütött ételekhez is, mint a halak, húsgolyók, fasírtok, zöldségek (karfiol, tök, cukkini, stb) fűszerezésére is ajánlatos.

Hol használják?: India déli tartományai, Sri Lanka

Kérdezz minket! Kérdezz minket!