Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Salotta hagyma, mogyoróhagyma   
Salsa Comun fűszerkeverék   
Sambal   
Sambal Oelek fűszerkeverék   
Sambar, Sambhar fűszerkeverékek   
Sárga Curry keverék, Thai   
Sazón fűszerkeverék   
Scoville Skála   
Sea bream   
Sel Épice keverék   
Sel Gris - Tengeri Szürke Só   
Serundeng fűszerkeverék   
Shahi Jeera - Feketekömény   
Shakshuka fűszerkeverék   
Sharena Sol keverék   
Shichimi Togarashi fűszerkeverék   
Shirataki tészta   
Shirataki tészta (Japán)   
Shiro Miso - Fehér Miso   
Shoyu szójaszósz   
SHU érték   
Soba tészta (Japán)   
Somen tészta (Japán)   
Sriracha Szósz   
Stir Fry   
Svanuni Marili keverék   
Szingapúr Curry keverék   
Szőlőmag olaj   


Sambal Oelek fűszerkeverék

A Sambal egy csípős chili szósz, ami minden étkezőasztalon meg- található szinte egész Dél-kelet Ázsiában. Az itthoni megfelelője az Erős Pista lehetne, de a Sambal tartalmaz egy két egzotikus fűszert is. Oelek őröltet jelent, tulajdonképpen ezen a vidéken nyers fűszerekből, mozsárban őrlik, de nálunk a száraz változatát is lehet kapni, amit vízzel, olajjal péppé kell higítani. A használatos fűszerek: chili variációk, gyömbér, fokhagyma, só, cukor, thai citromnád (tévesen citromfűnek is nevezik, de az egy másik növény itt nálunk) fehér része őrölve.

Felhasználási javaslat: Használjuk asztali fűszerkrémként, utólagos ételízesítésre, de kiváló páclevekbe, marinádokba is. Pörköltek, raguk ízét mégjobban kiemelhetjük ezzel az édes-sós-savanykás chilikrémmel.

Hol használják?: Indonézia, Malájzia, Szingapúr

Kérdezz minket! Kérdezz minket!