Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Ragacsos Ázsiai Rizs (Glutinous Rice)   
Rajma Masala keverék   
Rambután, Hamis Licsi   
Ramen tészta   
Ras el Hanout keverék   
Rasam Masala keverék   
Rendang Curry   
Rizsszemmintás étkezőtálak   


Ramen tészta

Japán tésztafajta. Az ezzel a tésztával készített húslevest is Ramen levesnek hívják.

Vékony, búzalisztből készült tészta, só, víz és Kansui-ból (lúgos víz) hozzáadásával. Nyújtás előtt kelesztett. Eredetileg Kínából származik, a Meiji korban hozták Japánba a kereskedők, egészen az 50-es évekig úgy nevezték, hogy Shina Soba, ami szó szerint Kínai tésztát jelent. Legtöbbször halványsárga színű, határozott állagú tésztaféleség, a hossza és a szélessége a tésztaszálaknak variálhat földrajzi helyenként. Húslevesben tálalják minden alkalommal.

Fajtái közül megemlíteném a Shoyu Ramen-t, a Shio Ramen-t, a Miso Ramen-t, a Tonkotsu (Tonkatsu) Ramen-t és a Curry Ramen-t. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!