Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Provence, Herbes de Provence keverék

Franciaország napsütötte déli megyéinek fűszerkeveréke. Ezeken a tájakon a fűszernövényeknek erőteljesebb az illóolaj tartalmuk, ezért az igazi, onnan származó keverékkel óvatosabban bánjunk. A név csak viszonylag későn lett általánosan használva, van, aki egyenesen rek- lámfogásnak tartja, az Amerikába szánt fűszerkeverék eladásának az ösztönzésére, ezért mindig franciául írják a nevét, kicsit a híres francia konyha farvizeiben úszva. A használt fűszerek is különbözőek, a helyi konyhában a majoranna, a rozmaring, a kakukkfű, a borsikafű, a tárk- kony és az oregano használatos, de az amerikai változatot bővítik levendulával és egyéb zöld fű- szerekkel. Soha sem használják a már főtt ételhez, mindíg előtte, vagy főzés közben fűszereznek.

Felhasználási javaslat: Használják sütés/grillezés előtti fűszerezésre, húsoknál és halaknál egyaránt. Zöldségfőzelékek kitűnő ízesítője lehet, de a húsos, lassú tűzön főtt raguk, pörköltek előnyére válhat.

Hol használják?: Franciaország

Kérdezz minket! Kérdezz minket!