Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Az elnevezés “Porterhouse” eredete vitatott. Van, aki arra esküszik, hogy a 19. századi Amerikában sok városban volt fogadó, amelyeket “Porter House”-nak hívtak, és egy nagy adag sült marhahússal és egy korsó sörrel tudtak szolgálni. A “Porter” ebben az esetben a sört jelen- ti, azt a sötét, nehéz italt, amit az angolok honosítottak meg Ameriká- ban. A mai szofisztikált steak változat, a Porterhouse Steak, New York- ban alakult a mai változattá, valamikor 1814-ben, amikor Martin Mor- rison elkezdett T-bone Steaket felszolgálni az éttermében. A fűszere- zése: feketebors, római kömény, cayennebors, rozmaring, só, fokhagyma, zsálya, fehér mustármag őrölve, zellermag őrölve és barnacukor.
Felhasználási javaslat: Mindenféle húsuk grillezés előtti fűszerezésére, mint dörzsfűszer.
Hol használják?: Amerikai Egyesült Államok
hírlevél feliratkozás
Keresés