Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Porterhouse Steak Fűszerkeverék

Az elnevezés “Porterhouse” eredete vitatott. Van, aki arra esküszik, hogy a 19. századi Amerikában sok városban volt fogadó, amelyeket “Porter House”-nak hívtak, és egy nagy adag sült marhahússal és egy korsó sörrel tudtak szolgálni. A “Porter” ebben az esetben a sört jelen- ti, azt a sötét, nehéz italt, amit az angolok honosítottak meg Ameriká- ban. A mai szofisztikált steak változat, a Porterhouse Steak, New York- ban alakult a mai változattá, valamikor 1814-ben, amikor Martin Mor- rison elkezdett T-bone Steaket felszolgálni az éttermében. A fűszere- zése: feketebors, római kömény, cayennebors, rozmaring, só, fokhagyma, zsálya, fehér mustármag őrölve, zellermag őrölve és barnacukor.

Felhasználási javaslat: Mindenféle húsuk grillezés előtti fűszerezésére, mint dörzsfűszer.

Hol használják?: Amerikai Egyesült Államok

Kérdezz minket! Kérdezz minket!