Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Pizza Napolitana Fűszerkeverék

Olaszország A történészek szerint lapos kenyéren, kölönböző hozzávalókból készített feltét több ezer éves. Az igazi pizza Nápolyban alakult olyanná, ahogy ezt ma ismerjük. Az 1700-as évek végén a szegény Nápolyiak elkezték paradicsomszósszal kenni a lapos kenyereiket, majd további feltéteket hozzáadni, ami gyorsan népszerű lett. A Nápolyiak a pizzát extrém szenvedéllyel készítik, a legnépszerűbb étterem Nápolyban csak két féle pizzát szolgál fel, mondván csak ez az igazi, a “Marinara” és a “Margaritha”. Fűszerkeverékek össze- tevői: oregano, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, paradicsom, fokhagyma, hagyma, pritamin.

Felhasználási javaslat: Nápolyi stílusú pizzák ízesítésére, paradicsomszószok ízesítésére.

Hol használják?: Olaszország, Nápoly

Kérdezz minket! Kérdezz minket!