Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Pav Bhaji Masala keverék
Mumbai vagy Delhi utcáin sétálva gyakran ennek a fűszerkeverék- nek az illata csapja meg orrunkat, ugyanis az utcai kifőzdék a “Pav Bhaji”-t készítik és árusítják. Azt jelenti: kicsi zöldséges pogácsák. Fűszerezését ezzel a Masala-val végzik, nagyon jellegzetes, dús, teltízű aroma, mindenki figyelmét odavonza, ellenállhatatlannak mondott utcai finomság. A készen kapható keverékben használnak koriandert, római köményt, chilit, kurkumát, amchoort (szárított zöld mangó őrölve), kardamomot, szegfűszeget, fahéjat, ánizst, édeskoményt, gyömbért, asafoetida-t (ördöggyökér).
Felhasználási javaslat: Használjuk húsgolyók, fasírtok, zöldséges fasírtok, általában olajsütőben készült darálthúsos éte- lek készítésekor. Indiai fogások, curry-k, indiai raguk, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.
Hol használják?: India nyugati része
hírlevél feliratkozás
Keresés