Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Pav Bhaji Masala keverék

Mumbai vagy Delhi utcáin sétálva gyakran ennek a fűszerkeverék- nek az illata csapja meg orrunkat, ugyanis az utcai kifőzdék a “Pav Bhaji”-t készítik és árusítják. Azt jelenti: kicsi zöldséges pogácsák. Fűszerezését ezzel a Masala-val végzik, nagyon jellegzetes, dús, teltízű aroma, mindenki figyelmét odavonza, ellenállhatatlannak mondott utcai finomság. A készen kapható keverékben használnak koriandert, római köményt, chilit, kurkumát, amchoort (szárított zöld mangó őrölve), kardamomot, szegfűszeget, fahéjat, ánizst, édeskoményt, gyömbért, asafoetida-t (ördöggyökér).

Felhasználási javaslat: Használjuk húsgolyók, fasírtok, zöldséges fasírtok, általában olajsütőben készült darálthúsos éte- lek készítésekor. Indiai fogások, curry-k, indiai raguk, lassú tűzön főtt ételek fűszerezésére is.

Hol használják?:  India nyugati része

Kérdezz minket! Kérdezz minket!