Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Panch Phoron keverék

Az elnevezés szó szerint azt jelenti Öt-fűszer. Az indiai őt-fűszer keve- réket Nepál déli részétől egészen Mianmarig mindenhol használják. További elnevezései: Panch Puran, Panch Phoran, Panchphoran, Panch Phutana, Paudkaune Masala. Mind az öt fűszer mag, ezek pedig a gö- rögszéna, a nigellamag (fekete kömény), római kömény, a fekete mus- tármag és az édeskömény egyenlő arányokban keverve. Általában egész fűszerekböl áll a keverék, de mivel a görögszéna magokat igen nehéz ledarálni, ezért őrölt változatban is kapható a kereskedelemben.

Felhasználási javaslat: Hagyományosan a Panch Phoron-t zöldségekhez, csirke vagy marha curryhez, halételek, lencse- ételek, “Shukto” és savanyúság eltevésekor használják. Ragukba, pörköltekbe szintén felemelő.

Hol használják?: India keleti tartományai, Bangladesh, Nepál

Kérdezz minket! Kérdezz minket!