Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Pesto

Genovai Peszto Liguriában, kizárólag olasz Bazsalikommal, Extra Szűz Olívaolajjal, Fenyőmaggal és természetesen Eredetvédett Parmezánnal kerül forgalomba. Nehéz megkülönböztetni a házilag készítettől.

Felhasználási javaslat: Pesto tészta készítésére, egy üveggel 4 személy számára elegendő pasztához. De ez csak a kezdet, elképesztően sokoldalú szósz:

  • keverjük krumplipürébe, de csak tálaláskor tegyük a krumpli tetejére
  • Pirítósra, bagettre kenve nagyszerű vendégváró falat
  • Salátaöntet is készíthető belőle, ha majonézzel keverjük
  • Adagolhatjuk zöldségleveshez a tálaláskor
  • Hús pácolására kiváló, főleg a csirkemell ízét javítja fel
  • Halakhoz, ezen belül főleg a párolt, fóliában főtt halakhoz nagyszerű
  • Lasagna lapok közé kenve, ad egy extra íz dimenziót a szószhoz
  • Előfőzött krumplikat gerezdekre vágva, Pestoval megkenve, sütőben kisütve, mennyei
  • Tésztasalátákhoz adva különleges ízkavalkádot alkot
  • Pestoval, sajttal keverve Paradicsomokat tölthetünk, nagyszerű párosítás
  • Nem utolsósorban Pizza ízesíthető vele a paradicsom szósz helyett, egyfajta zöld Pizzát készíthetünk

Elkészítési javaslat: Gianni Annoni szerint a Pestohoz a tésztát úgy kell megfőzni, hogy tegyünk fel sózott vizet négy kockázott krumplival és 15 db ceruzababbal főni, majd amikor kész szedjük ki a zöldségeket a vízből és ebben a vízben főzzük ki a tésztát.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!