Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Pesto
Genovai Peszto Liguriában, kizárólag olasz Bazsalikommal, Extra Szűz Olívaolajjal, Fenyőmaggal és természetesen Eredetvédett Parmezánnal kerül forgalomba. Nehéz megkülönböztetni a házilag készítettől.
Felhasználási javaslat: Pesto tészta készítésére, egy üveggel 4 személy számára elegendő pasztához. De ez csak a kezdet, elképesztően sokoldalú szósz:
- keverjük krumplipürébe, de csak tálaláskor tegyük a krumpli tetejére
- Pirítósra, bagettre kenve nagyszerű vendégváró falat
- Salátaöntet is készíthető belőle, ha majonézzel keverjük
- Adagolhatjuk zöldségleveshez a tálaláskor
- Hús pácolására kiváló, főleg a csirkemell ízét javítja fel
- Halakhoz, ezen belül főleg a párolt, fóliában főtt halakhoz nagyszerű
- Lasagna lapok közé kenve, ad egy extra íz dimenziót a szószhoz
- Előfőzött krumplikat gerezdekre vágva, Pestoval megkenve, sütőben kisütve, mennyei
- Tésztasalátákhoz adva különleges ízkavalkádot alkot
- Pestoval, sajttal keverve Paradicsomokat tölthetünk, nagyszerű párosítás
- Nem utolsósorban Pizza ízesíthető vele a paradicsom szósz helyett, egyfajta zöld Pizzát készíthetünk
Elkészítési javaslat: Gianni Annoni szerint a Pestohoz a tésztát úgy kell megfőzni, hogy tegyünk fel sózott vizet négy kockázott krumplival és 15 db ceruzababbal főni, majd amikor kész szedjük ki a zöldségeket a vízből és ebben a vízben főzzük ki a tésztát.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés