Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Paprika Oleoresin

Paprika kivonat (Paprika Oleoresin), a Capsicum annuum vagy a Capsicum frutescens fajok gyümölcsébők kivont, olajban oldodó kivonat, melyet színezéknek, ízesítésnek használnak az élelmiszeriparban. Ez a kivonat Kapsaicinből, a fő összetevőből áll, ez adja a pikáns ízt, főleg magas koncentrátumban, valamint a Kapszorubinból, ami a mély vörös színért felel.

Hol használják? Találkozhatunk vele sajtok színezőjeként, olajos fűszerkeverékekben, szószokban, édességekben, majonézekben, sőt feldolgozott hústermékekben is. A tojássárgáját is szokás színezni vele, hogy egészségesebbnek tűnjön. A kozmetika és a gyógyszeripar is gyakran használja színezékként.

Kell-e aggódnunk? Nem, veszélytelennek számít. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!