Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Paprika Oleoresin
Paprika kivonat (Paprika Oleoresin), a Capsicum annuum vagy a Capsicum frutescens fajok gyümölcsébők kivont, olajban oldodó kivonat, melyet színezéknek, ízesítésnek használnak az élelmiszeriparban. Ez a kivonat Kapsaicinből, a fő összetevőből áll, ez adja a pikáns ízt, főleg magas koncentrátumban, valamint a Kapszorubinból, ami a mély vörös színért felel.
Hol használják? Találkozhatunk vele sajtok színezőjeként, olajos fűszerkeverékekben, szószokban, édességekben, majonézekben, sőt feldolgozott hústermékekben is. A tojássárgáját is szokás színezni vele, hogy egészségesebbnek tűnjön. A kozmetika és a gyógyszeripar is gyakran használja színezékként.
Kell-e aggódnunk? Nem, veszélytelennek számít.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés