Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Pasilla Chili
A Pasilla azt jelenti, hogy "Kis Mazsola", mely a szárítás utáni ráncos kinézetre utal. A Chilaka chili az alany, szárítás után lesz belőle Pasilla. A Chilaka chili 10-15 cm hosszú, vékony, éréskor sötétbarna színű, vékonyhéjú, vastaghúsú fajta. Aromája szőlőre emlékeztet, nem túl csípős.
Felhasználási javaslat: Szószok, mártások, chutney-k, lekvárok, savanyúságok ízesítésére. Húsok közül a kacsa, a bárány ízesítésére előnyös. Gombás ételek, különféle levesek, pörköltek, ragük, paprikások készítéséhez, de akár halételekhez is kitűnő választás.
Felhasználás előtt töröljük meg a chilit, a szárát és a magjait távolítsuk el. Pirítsuk meg szárazon egy serpenyőben, kezdjük ezzel a főzést, sütést. Amikor érezzük az aromák felszabadulását, tegyük forró vízbe 15 percre, majd a megpuhult chilit turmixoljuk össze. Felhasználható még áztatás nélkül is, de ekkor érdemes vékony csíkokra vágva használni.
Scoville skála értéke: 1.000-4.000
hírlevél feliratkozás
Keresés