Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Panko

Panko

A Panko pelyhes-leveles kenyérdarabkák, használata egész Ázsiában elterjedt. Nevezik Japán kenyérmorzsának is. A nyugati konyha is egyre gyakrabban használja. Amíg a zsemlemorzsa, kenyérmorzsa különféle kenyereket használ az előállítása során, addig a Panko csak fehérkenyérre alapul. Kétféle Panko kapható a kereskedelemben, az, amelyik csak a fehérkenyér belét használja, és az, amelyik az egész kenyeret, héjastúl. A kenyeret apró, leveles darabokká szaggatják, és azt szárítják meg. A Panko könnyű és levegős, sütésnél finom ropogós réteget biztosít a sülteknek, legyen az hús, vagy hal, rák és zöldség. Nem szív magába annyi olajat, mint a hagyományos zsemlemorzsa, ezért egészségesebb is.

Felhasználási javaslat: hagyományos panírozáskor, sütőben sült finomságok tetejére szórva, grillezve a sajt mellé, de pl. húsgolyók masszájába keverve, állagjavítónak. A Japán konyha elterjedten használja.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!