Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Pad Thai - Thaiföld nemzeti étele   
Panch Phoron keverék   
Panko   
Paprika Oleoresin   
Pasilla Chili   
Pastrami fűszerkeverék   
Pav Bhaji Masala keverék   
Peanut Butter   
Perui Inka Rózsaszín Só   
Pesto   
Pilau Masala keverék   
Pimpinella anisum   
Piri-Piri Chili   
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék   
Piros curry keverék   
Pizza Napolitana Fűszerkeverék   
Polenta   
Porterhouse Steak Fűszerkeverék   
Provence, Herbes de Provence keverék   
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék   
Puy lencse, Le Puy lencse   


Piros curry keverék

A thai piros curry nagyon népszerű fűszerezési módszer azoknál, akik csak ismerkednek a thai konyhával. Ezzel a fűszerkeverékkel nagyszerű thai fogásokat készíthet bárki, mert az nagyon eltér az indiai curry-k meglehetősen határozott ízvilágától, könnyebbek, általában halszósszal, és vagy kókusztejjel kiegészítve, kiegyensúlyozott ízvilágot képviselnek. A piros nevet a paprikáról, chiliről kapta, további hozzávalók: thai citromnád szárítva, tengeri só, őrölt galangál gyökér (thai gyömbérfajta), római kömény, koriander, feketebors, korianderlevél szárítva, kaffir lime levél szárítva, bazsalikom, salotta hagymapor, cukor és menta.

Felhasználási javaslat: Stir-fry (wok) ételek gyors fűszerezésére, thai stílusú curry-k, levesek, raguk, pörköltek ízesítésére. Keverjük halszósszal a húsok pácolására, marinálására, majd a kész ételhez keverjünk kókusztejet. Vegetáriánus, bambuszrüggyel és tufuval készült ételekhez, garnélarákhoz, halhoz kifinomult.

Hol használják?: Thaiföld

Kérdezz minket! Kérdezz minket!