Lexikon
Panch Phoron keverék
Panko
Paprika Oleoresin
Pasilla Chili
Pastrami fűszerkeverék
Pav Bhaji Masala keverék
Peanut Butter
Perui Inka Rózsaszín Só
Pesto
Pilau Masala keverék
Pimpinella anisum
Piri-Piri Chili
Piri-Piri, vagy Peri-Peri keverék
Piros curry keverék
Pizza Napolitana Fűszerkeverék
Polenta
Porterhouse Steak Fűszerkeverék
Provence, Herbes de Provence keverék
Pumpkin (Sütőtök) Fűszerkeverék
Puy lencse, Le Puy lencse
Piros curry keverék
A thai piros curry nagyon népszerű fűszerezési módszer azoknál, akik csak ismerkednek a thai konyhával. Ezzel a fűszerkeverékkel nagyszerű thai fogásokat készíthet bárki, mert az nagyon eltér az indiai curry-k meglehetősen határozott ízvilágától, könnyebbek, általában halszósszal, és vagy kókusztejjel kiegészítve, kiegyensúlyozott ízvilágot képviselnek. A piros nevet a paprikáról, chiliről kapta, további hozzávalók: thai citromnád szárítva, tengeri só, őrölt galangál gyökér (thai gyömbérfajta), római kömény, koriander, feketebors, korianderlevél szárítva, kaffir lime levél szárítva, bazsalikom, salotta hagymapor, cukor és menta.
Felhasználási javaslat: Stir-fry (wok) ételek gyors fűszerezésére, thai stílusú curry-k, levesek, raguk, pörköltek ízesítésére. Keverjük halszósszal a húsok pácolására, marinálására, majd a kész ételhez keverjünk kókusztejet. Vegetáriánus, bambuszrüggyel és tufuval készült ételekhez, garnélarákhoz, halhoz kifinomult.
Hol használják?: Thaiföld
hírlevél feliratkozás
Keresés