Keresés

recept termék 

Főmenü

Csak a külföldre is rendelhető termékek megjelenítése a webshopban:

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Mitmita Fűszerkeverék

Az etióp konyha sok húst használ, azok közül is a kecske, bárány, marha vagy vadhús a jellemző. Ezek fűszerezése erőteljes, nagyon jellemző erre az ősi konyhára. A keverékeikben használnak helyi fűszernövényeket, magvakat, de az importált fűszerek is megtalál- ta a helyét ezen a vidéken. A keverék általában tartalmaz gyöm- bért, fokhagymát, őrölt koriandert, feketeborsot, római köményt, szegfűborsot, kurkumát, kardamomot, abból is egy helyi változa- tot, cayenne borsot, bird’s eye chilit (madárszem), egy kis fahéjat és egy kis szegfűszeget.

Felhasználási javaslat: A “Kifto”, nyers marhahúsból készült étel fűszerezésére, kolbászok, húsból készült ételek ízesítésére. Húsgombócok, főtt, húsos ételek, asztali szórófűszerként, babos-húsos, lencsés-húsos ételek készí- tésekor használjuk. Készíthető belőle mártogató szósz is, olajjal keverve, a készételekhez tálalva.

Hol használják?:  Etiópia

Kérdezz minket! Kérdezz minket!