Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Mitmita Fűszerkeverék
Az etióp konyha sok húst használ, azok közül is a kecske, bárány, marha vagy vadhús a jellemző. Ezek fűszerezése erőteljes, nagyon jellemző erre az ősi konyhára. A keverékeikben használnak helyi fűszernövényeket, magvakat, de az importált fűszerek is megtalál- ta a helyét ezen a vidéken. A keverék általában tartalmaz gyöm- bért, fokhagymát, őrölt koriandert, feketeborsot, római köményt, szegfűborsot, kurkumát, kardamomot, abból is egy helyi változa- tot, cayenne borsot, bird’s eye chilit (madárszem), egy kis fahéjat és egy kis szegfűszeget.
Felhasználási javaslat: A “Kifto”, nyers marhahúsból készült étel fűszerezésére, kolbászok, húsból készült ételek ízesítésére. Húsgombócok, főtt, húsos ételek, asztali szórófűszerként, babos-húsos, lencsés-húsos ételek készí- tésekor használjuk. Készíthető belőle mártogató szósz is, olajjal keverve, a készételekhez tálalva.
Hol használják?: Etiópia
hírlevél feliratkozás
Keresés