Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Merquez fűszerkeverék
A Merquez tulajdonképpen Tunéziából, Algériából ered, de ma szinte csak Marokkóban használatos bárányból, kecskéből, vad- húsból készült kolbászok ízesítésére. Valamit magára adó hentes saját keverékét készíti, és büszkén hírdeti üzletében. A többség persze a készen kapható keveréket használja, és ez is népszerű. Öszzetevői lehetnek: édeskömény, római kömény, koriandermag, feketebors, cayenne bors, édes paprika, fahéj, sumach, szegfűbors, fokhagyma és só.
Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszerként húsokon, csirkén, bárányon, marhahúson sikerrel használható. Minden eltevésre, füstölésre szánt kolbász, sonka, stb. fűszerezhető vele. De a főtt, húsos ételek is finom aromájú, harmonikus ízt kapnak ettől a keveréktől. Ha borókabogyót is keverünk hozzá, finom vadas ragut, pörköltet kapunk, ha csínyján bánunk a fahéjjal az ízvilága közel áll a magyaroshoz.
Hol használják?: Marokkó
hírlevél feliratkozás
Keresés