Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Merquez fűszerkeverék

A Merquez tulajdonképpen Tunéziából, Algériából ered, de ma szinte csak Marokkóban használatos bárányból, kecskéből, vad- húsból készült kolbászok ízesítésére. Valamit magára adó hentes saját keverékét készíti, és büszkén hírdeti üzletében. A többség persze a készen kapható keveréket használja, és ez is népszerű. Öszzetevői lehetnek: édeskömény, római kömény, koriandermag, feketebors, cayenne bors, édes paprika, fahéj, sumach, szegfűbors, fokhagyma és só.

Felhasználási javaslat: Száraz dörzsfűszerként húsokon, csirkén, bárányon, marhahúson sikerrel használható. Minden eltevésre, füstölésre szánt kolbász, sonka, stb. fűszerezhető vele. De a főtt, húsos ételek is finom aromájú, harmonikus ízt kapnak ettől a keveréktől. Ha borókabogyót is keverünk hozzá, finom vadas ragut, pörköltet kapunk, ha csínyján bánunk a fahéjjal az ízvilága közel áll a magyaroshoz.

Hol használják?: Marokkó

Kérdezz minket! Kérdezz minket!