Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Madras Curry ételek

India délkeleti Madras, ma már Chennai, tartományában híres ez a csípős Csirke Curry. Azért kiemelten csirkéből, mert ma már Angliában is nemzeti ételnek számít, de Indiában készítik még marhahúsból és bárányhúsból is. Nálunk, ajánlom még a sertéshúsból készült Madras Curry-t is. Ha valaki vegetáriánus, akkor csak zöldségekből készíthet egy ízletes curry ragut. A fűszerezése tipikusan indiai, zamatos, dús és gyümölcsös. Ezek főleg piros chili, citromnád, fahéj, mustármag, kurkuma, római kömény, koriander és édeskömény. Zöldségfélék lehetnek sárgarépa, krumpli, édesburgonya, stb.

Egyszerűen az AHG Madras Curry Csirke Főzőszósszal is elkészíthető, és ekkor a húson kívül minden fűszer benne van, csak össze kell főzni a hozzávalókat.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!