Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Masoor Dal
Masoor dal a vöröslencse indiai neve. Nagyon fontos élelmiszer a világ számos táján, mert a 26% fehérjetartalmával fontos táplálék nemcsak az indiai vegetáriánusok részére, de számos élelmiszerben szűkösködő országban is. Az európai étkezésben egészségileg nagyon ajánlott az emberi szervezetre ható sok jó hatása miatt. A súlyához mérten, az egy harmad proteintartalmával, kiemelkedően fontos és egészséges emberi táplálék. Nem kell előáztatni, azonnal főzhető, kellemesen "földies" ízével ízletes élelem, emberi fogyasztásra alkalmasabb a szójababnál, amely allergén.
Felhasználása: főzelékek, levesek, arab-mediterrán ételek, indiai ételek készítéséhez. Fűszerezzük bátran római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával.
hírlevél feliratkozás
Keresés