Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Masa Harina
Spanyolul szó szerint azt jelenti, hogy "kelt tészta liszt". Hagyományosan Mexikóban használják ezt a lisztet a tortilla, a tamale és más mexikói ételek készítéséhez. Speciálisan elkészített kukoricaliszt az alapja. A kukoricat kiszárítják, majd lime és víz keverékkel kezelik. Ez megpuhítja a kukorica mag héját. Ezután mossák, majd megőrlik nedvesen, ezt nevezik nyers masa-nak, és szárítás után finomra őrlik, és a késztermék a Masa Harina.
Ehhez már csak vizet kell adni a felhasználáskor. Nem helyettesíthető kukoricaliszttel, vagy keményítővel, sem finomliszttel, ezek messze nem közelítenék meg az eredeti Masa Harina tulajdonságait.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés