Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Masa Harina

Spanyolul szó szerint azt jelenti, hogy "kelt tészta liszt". Hagyományosan Mexikóban használják ezt a lisztet a tortilla, a tamale és más mexikói ételek készítéséhez. Speciálisan elkészített kukoricaliszt az alapja. A kukoricat kiszárítják, majd lime és víz keverékkel kezelik. Ez megpuhítja a kukorica mag héját. Ezután mossák, majd megőrlik nedvesen, ezt nevezik nyers masa-nak, és szárítás után finomra őrlik, és a késztermék a Masa Harina.

Ehhez már csak vizet kell adni a felhasználáskor. Nem helyettesíthető kukoricaliszttel, vagy keményítővel, sem finomliszttel, ezek messze nem közelítenék meg az eredeti Masa Harina tulajdonságait.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!