Lexikon
Mákolaj
Malay Masala keverék
Maldon só
Mangosztán - Mangosteen
Máriatövismag olaj
Marinád
Marrakesh fűszerkeverék
Masa Harina
Masalé Reunionaise keverék
Masoor Dal
Matcha Tea
Meerbrasse
Melange Classique fűszerkeverék
Memphis BBQ dörzsfűszer
Merquez fűszerkeverék
Mexicana Mix fűszerkeverék
Mézeskalács Fűszerkeverék
Mirin
Miso
Mitmita Fűszerkeverék
Mogul Masala Fűszerkeverék
Mogyoróvaj
Mojo, a kubai fűszerkeverék
Mole
Mole Fűszerkeverék
Montreal Steak Keverék
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó
Mulato Chili
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)
Mákolaj
Hideg sajtolással készült, aranysárga színű, kellemes ízű, pirított mákra jellemző illatú olaj. Az olajban már nincsenek benne a a nyugtató hatású alkaloidok, bátran fogyasztható. A magyar hagyományos mákfogyasztás számos hasznos előnnyel jár, így az immunrendszer erősítő és a vérkeringés egészséges működéséhez fontos, omega 3 és 6 zsírsavak megfelelő beviteléről gondoskodik. Szellemi teljesítőképességünket növeli, a vérnyomást csökkenti. Legnagyszerűbb hatása azonban az, hogy a csontjaink minőségén javít, és természetes ellenszere a csontritkulásnak.
Felhasználási javaslat: nem hevíthető olaj, hidegen használandó salátaöntetek, hidegen készült édességek, sütemények ízesítéséhez, bevonásához.
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés