Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Madras Curry ételek   
Mákolaj   
Malay Masala keverék   
Maldon só   
Mangosztán - Mangosteen   
Máriatövismag olaj   
Marinád   
Marrakesh fűszerkeverék   
Masa Harina   
Masalé Reunionaise keverék   
Masoor Dal   
Matcha Tea   
Meerbrasse   
Melange Classique fűszerkeverék   
Memphis BBQ dörzsfűszer   
Merquez fűszerkeverék   
Mexicana Mix fűszerkeverék   
Mézeskalács Fűszerkeverék   
Mirin   
Miso   
Mitmita Fűszerkeverék   
Mogul Masala Fűszerkeverék   
Mogyoróvaj   
Mojo, a kubai fűszerkeverék   
Mole   
Mole Fűszerkeverék   
Montreal Steak Keverék   
MSG - Monosódium Glutamát, Ízfokozó   
Mulato Chili   
Mulled Wine Fűszerkeverék (Forralt Bor, Anglia, USA)   


Mákolaj

Hideg sajtolással készült, aranysárga színű, kellemes ízű, pirított mákra jellemző illatú olaj. Az olajban már nincsenek benne a a nyugtató hatású alkaloidok, bátran fogyasztható. A magyar hagyományos mákfogyasztás számos hasznos előnnyel jár, így az immunrendszer erősítő és a vérkeringés egészséges működéséhez fontos, omega 3 és 6 zsírsavak megfelelő beviteléről gondoskodik. Szellemi teljesítőképességünket növeli, a vérnyomást csökkenti. Legnagyszerűbb hatása azonban az, hogy a csontjaink minőségén javít, és természetes ellenszere a csontritkulásnak.

Felhasználási javaslat: nem hevíthető olaj, hidegen használandó salátaöntetek, hidegen készült édességek, sütemények ízesítéséhez, bevonásához.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!