Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Korma Masala Keverék

Ez egy indiai/pakisztáni masala. A Delhi-féle Korma vörösebb, chilisebb, míg a délebbre inkább enyhébb, sárgább, barnább. A pakisztáni korma vörös, de nem annyira csípős. A korma ízt a kardamom és a joghurt keveréke adja, attól függően milyen joghurtot használunk, savanykásabbat, vagy édeskésebbet. Sokan a savanykásabbat szeretik, mert így a korma ízek jobban érvényesülnek.

Felhasználási javaslat: Húsos, curry raguk fűszerezésére, ami lehet csirke, bárány, kecske, marha, sertés, nyúl, szinte akármilyen kedvünkre való húsfajta. A pácolás a lényege, mert a joghurt és a fűszerkeverék együttesen hat a húsra.

Hol használják?: India, Pakisztán

Kérdezz minket! Kérdezz minket!