Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Korma Masala Keverék
Ez egy indiai/pakisztáni masala. A Delhi-féle Korma vörösebb, chilisebb, míg a délebbre inkább enyhébb, sárgább, barnább. A pakisztáni korma vörös, de nem annyira csípős. A korma ízt a kardamom és a joghurt keveréke adja, attól függően milyen joghurtot használunk, savanykásabbat, vagy édeskésebbet. Sokan a savanykásabbat szeretik, mert így a korma ízek jobban érvényesülnek.
Felhasználási javaslat: Húsos, curry raguk fűszerezésére, ami lehet csirke, bárány, kecske, marha, sertés, nyúl, szinte akármilyen kedvünkre való húsfajta. A pácolás a lényege, mert a joghurt és a fűszerkeverék együttesen hat a húsra.
Hol használják?: India, Pakisztán
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés