Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kofta Curry Masala Keverék

A Kofta egy észak-Indiai, ízben gazdag ételcsoport neve, és az ehhez használatos fűszerkeveréket is így nevezik. Sokféle kofta ételt készítenek, gyakran vegetáriánus, hús nélküli, egyfajta zöldséges nokedli pirítva, de húsos változat is gyakori, ekkor húsgombóc formájában. Gyakran csípősre készítik, de nem ehetetlenre, csak kellemesen erősre. Meleg, csípős, komplex és erőteljes ízesítés.

Felhasználási javaslat: Zöldségekből készített fogások, főzelékek, nokedlik, zöldség nokedlik, húsgolyók, fasírtok, curry-raguk, raguk, eredeti indiai ételek készítésére. Kiváló marhahúsos, csirkehúsos, bárányos és spenótos fogások fűszerezésére.

Hol használják?: India

Kérdezz minket! Kérdezz minket!