Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kofta Curry Masala Keverék
A Kofta egy észak-Indiai, ízben gazdag ételcsoport neve, és az ehhez használatos fűszerkeveréket is így nevezik. Sokféle kofta ételt készítenek, gyakran vegetáriánus, hús nélküli, egyfajta zöldséges nokedli pirítva, de húsos változat is gyakori, ekkor húsgombóc formájában. Gyakran csípősre készítik, de nem ehetetlenre, csak kellemesen erősre. Meleg, csípős, komplex és erőteljes ízesítés.
Felhasználási javaslat: Zöldségekből készített fogások, főzelékek, nokedlik, zöldség nokedlik, húsgolyók, fasírtok, curry-raguk, raguk, eredeti indiai ételek készítésére. Kiváló marhahúsos, csirkehúsos, bárányos és spenótos fogások fűszerezésére.
Hol használják?: India
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés