Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék

India déli és nyugati államaiban használják főleg ezt a masala-t. Abban különbözik a többitől, hogy több paprikát és chilit tartalmaz a szokásos masala fűszerek mellett (római kömény, koriander, szegfűszeg, fahéj, kardamom, szerecsendió, feketebors). Ezenkívül fokhagymát, vöröshagymát és szárított kókusztej port is tartalmaz.

Felhasználási javaslat: Ahol Garam Masalát használnánk, de szeretnénk csípősebb ételt készíteni, a húsételekben, ragukban, pörköltekben, zöldséges ételekben, főzelékekben, lencseételekben, rizsételekben, csicseriborsó ételekben, grillezéskor száraz dörzsfűszerként.

Hol használják?: India

Kérdezz minket! Kérdezz minket!