Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
India déli és nyugati államaiban használják főleg ezt a masala-t. Abban különbözik a többitől, hogy több paprikát és chilit tartalmaz a szokásos masala fűszerek mellett (római kömény, koriander, szegfűszeg, fahéj, kardamom, szerecsendió, feketebors). Ezenkívül fokhagymát, vöröshagymát és szárított kókusztej port is tartalmaz.
Felhasználási javaslat: Ahol Garam Masalát használnánk, de szeretnénk csípősebb ételt készíteni, a húsételekben, ragukban, pörköltekben, zöldséges ételekben, főzelékekben, lencseételekben, rizsételekben, csicseriborsó ételekben, grillezéskor száraz dörzsfűszerként.
Hol használják?: India
hírlevél feliratkozás
Loading...
Keresés