Lexikon
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves
Kaffir Lime
Kakukkfű
Kala Namak
Kalahári Sivatagi Oryx Só
Kampot Bors
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék
Kashmiri Masala Fűszerkeverék
Keema Curry Masala Fűszerkeverék
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék
Kínai hétfűszer keverék
Kínai ötfűszer keverék
Kofta Curry Masala Keverék
Kofte Fűszerkeverék
Konjac tészta
Konjac tészta (Japán)
Korma Masala Keverék
Kosher jelölés
Kroeung Royal keverék
Kubebabors
Kukoricacsíra olaj
Kumarin, Coumarin
Kuszkusz
Kampot Bors
A Kampot Bors ma már eredetvédett Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Minőségét a különleges Terroir (talajviszonyok) adottságainak köszönheti, na meg annak, hogy az itt élő Borsfarmerek már a 13-ik század óta ezt a borsfajtát termesztik, így van némi tapasztalatuk miként kell ezt az Elsőosztályú Borsot előállítani. A szigorú minőségibiztosító szabályok miatt az éves termés meglehetősen csekély, ez visszatükröződik az árban is. Nem ez a legolcsóbb bors, minősége egyenrangú a Tellycherry Borssal. Az éretlen borsszemeket kézzel szüretelik, bambusz szőnyegen, napon szárítják, és pár nap múlva a zöld szemek feketék lesznek. Jellegzetessége az intenzív, ugyanakkor szofisztikált, delikát aroma. Íze egyszerre határozott és enyhe, kissé az eukaliptuszra, mentára, vadvirágokra emkéleztet. Természetesen a frissen őrölt, vagy mozsárban tört bors adja az igazi kulináris élvezetet. A Kampot Bors ültetvényeket rendszeresen ellenőrzi a KPPA Eco-Cert (Kampot Pepper Producers Association), és ha nem felel meg a magas követelményeknek a termelt minőség, akkor megvonják a jogot, hogy Kampot Bors néven értékesítsék a továbbiakban, így csak jóval olcsóbban kommerz Feketeborsként értékesíthetik.
hírlevél feliratkozás
Keresés