Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kampot Bors

A Kampot Bors ma már eredetvédett Kambodzsai Kampot térségből származó nem mindennapi Feketebors. Minőségét a különleges Terroir (talajviszonyok) adottságainak köszönheti, na meg annak, hogy az itt élő Borsfarmerek már a 13-ik század óta ezt a borsfajtát termesztik, így van némi tapasztalatuk miként kell ezt az Elsőosztályú Borsot előállítani. A szigorú minőségibiztosító szabályok miatt az éves termés meglehetősen csekély, ez visszatükröződik az árban is. Nem ez a legolcsóbb bors, minősége egyenrangú a Tellycherry Borssal. Az éretlen borsszemeket kézzel szüretelik, bambusz szőnyegen, napon szárítják, és pár nap múlva a zöld szemek feketék lesznek. Jellegzetessége az intenzív, ugyanakkor szofisztikált, delikát aroma. Íze egyszerre határozott és enyhe, kissé az eukaliptuszra, mentára, vadvirágokra emkéleztet. Természetesen a frissen őrölt, vagy mozsárban tört bors adja az igazi kulináris élvezetet. A Kampot Bors ültetvényeket rendszeresen ellenőrzi a KPPA Eco-Cert (Kampot Pepper Producers Association), és ha nem felel meg a magas követelményeknek a termelt minőség, akkor megvonják a jogot, hogy Kampot Bors néven értékesítsék a továbbiakban, így csak jóval olcsóbban kommerz Feketeborsként értékesíthetik. 

Kérdezz minket! Kérdezz minket!