Keresés

recept termék 

Főmenü

Lexikon

Kaala Masala Fűszerkeverék   
Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves   
Kaffir Lime   
Kakukkfű   
Kala Namak   
Kalahári Sivatagi Oryx Só   
Kampot Bors   
Kanda Lasoon Masala Fűszerkeverék   
Kashmiri Masala Fűszerkeverék   
Keema Curry Masala Fűszerkeverék   
Khmeli-Suneli Fűszerkeverék   
Kínai hétfűszer keverék   
Kínai ötfűszer keverék   
Kofta Curry Masala Keverék   
Kofte Fűszerkeverék   
Konjac tészta   
Konjac tészta (Japán)   
Korma Masala Keverék   
Kosher jelölés   
Kroeung Royal keverék   
Kubebabors   
Kukoricacsíra olaj   
Kumarin, Coumarin   
Kuszkusz   


Kaeng Lieng vagy Kaeng Liang Leves

Thaiföld egyik híres levese, zöldségekkel és garnélarákokkal készítik. A Thaiföldi szoptatós kismamák előszeretettel fogyasztják, abban a hitben, hogy serkenti a tejtermelést. Szinte bármilyen idény szerinti zöldséggel készíthető, cukkini, zyenge kukorica, hüvelyes bab, kelkáposzta, stb., akkor is ízletes és finom, ha rák nélkül, csak zöldséglevesként készül.  Az ízesítése tipikusan Thaiföldi: szárított apróhal por és/vagy garnélarák paszta, halszósz, chili paprika, thai bazsalikom, salottahagyma, gombák, stb. 

Kész Kaeng Lieng Főzőszósszal egyszerűen elkészíthető, hiszen minden különleges fűszer, hozzávaló megtalálható benne, és csak a zöldségekről és a garnélarákról kell gondoskodni.

Kérdezz minket! Kérdezz minket!